2014-12-22 14:10:36

Azijska kuhinja

I ove školske godine satovima geografije u periodu  12. - 15. prosinca 2014.za učenike šestih razreda organizirana je nastava (radionica) na kojoj su trebali saznati ponešto o prostoru monsunske Azije te o određenim namirnicama koje se u tom prostoru svakodnevno konzumiraju.

Učenici su konzumacijom (i pripremom jela - sushi) specifičnih namirnica uz upotrebu pribora za jelo (kineski štapići) dobili bolji uvid  u život na prostoru  koji su na prethodnim satima obradili.

Tako su se upoznali s namirnicama koje se najčešće konzumiraju na prostoru Indije, Kine i Japana (riža, soya sos, seitan, tamari, gomashio, tahini, tofu, kurkuma, pravi kineski zeleni čaj itd.).

Nakon  konzumacije namirnica učenici su rješavali radne listiće.

Više slika možete pogledati u foto-galeriji.

                                                                                     Božena Marković Katić


Osnovna škola "Braća Seljan" Karlovac